Ce vrei să cauți astăzi?

Catalog

Electrod de clorură ioni selectivi ecl-01

Categorii: , Etichete: ,

Descriere

vezi brosura aici ECl-01

Electrozii selectivi cu ioni (ISE) sunt utilizați pentru măsurarea ionilor cu ajutorul ionilor.

În funcție de concentrația de ioni (activitate) din soluție, electrodul selectiv ionic își schimbă potențialul. Principiul de măsurare se bazează pe dependența liniară a potențialului electrodului de logaritmul activității ionice în soluție determinată de formula corespunzătoare.

Cu ani în urmă, măsurătorile de ioni s-au efectuat cu ajutorul măsurătorii mV și a fost necesară pregătirea unei curbe standard pentru a determina concentrația și calculele matematice necesare pentru obținerea rezultatelor în unitățile necesare. Contoarele de ioni oferite de noi fac automat toate conversiile și calculele necesare. Datorită faptului că de multe ori este necesară și măsurarea pH-ului, pentru a pregăti probele înainte de măsurătorile de ioni, această funcție este disponibilă și în contoarele noastre.

Oferim electrozii selectivi cu ioni sub formă de electrozi combinat sau ca electrozi de măsurare și de referință separați care creează un set. Electrozii de referință separați sunt universali și pot fi utilizați pentru măsurători cu diferite tipuri de electrozi de măsurare. Este posibilă schimbarea electrolitului intern în electrozii de referință pentru a le pregăti pentru cooperare cu tipul ales al electrodului de măsurare.

 

Caracteristici

Electrodul de măsurare a clorurii polichristale ECl-01 este proiectat pentru măsurători directe ale activității sau concentrației ionilor de clor (Cl-) în soluții apoase și, de asemenea, în multe amestecuri apă-organice. Poate fi folosit în măsurători de laborator sau în măsurători continue on-line.

Măsurătorile se pot face în două moduri, prin măsurarea directă sau prin utilizarea oricărei tehnici bazate pe creșterea concentrației de ioni de Cl în probă. Acest electrod poate fi deosebit de util în titrarea potențiometrică completă, utilizată ca indicator al punctului final de titrare.

Aplicațiile tipice ale electrodului Cl sunt măsurătorile de clor în apele de suprafață, apă adâncă, apă de canalizare, canalizare industrială, tot felul de apă în produse alimentare și probe biologice etc. De asemenea, poate fi utilizată în domeniul energeticii, măsurătorilor geologice, diagnosticare etc.

Electrodul ECL-01 trebuie să coopereze cu un electrod de referință, cu potențialul său nedenaturat față de compoziția chimică a soluției măsurate. Electrodul de referință corespunzător poate fi electrodul RL-100 cu camera internă umplută cu soluție de nitrat de potasiu de 1,0 M.

Electrozii după conectarea cu un contor de ioni sau un contor de pH / mV creează un sistem de măsurare care permite măsurarea concentrației de ioni de clor. Utilizarea a doi electrozi separați (măsurare și referință) necesită utilizarea unui contor echipat cu 2 conectori, pentru un electrod de măsurare un conector BNC, iar pentru electrodul de referință un conector „banană”. Este de asemenea posibil să utilizați un adaptor special.

Electrodul are o carcasă rezistentă la deteriorări mecanice din epoxid. Se termină cu o membrană selectivă ion selectivă.

Mărimea electrodului permite instalarea acestuia în capete tipice de curgere sau de imersie.

Unele limitări ale utilizării acestui electrod pot fi rezultatul prezenței, în probele măsurate, a substanțelor care pot cauza zgomote sau distrug membrana selectivă ionică. Interferențele importante pot fi create de ioni care sunt capabili să creeze, împreună cu materialul membranei, un precipitat dificil de dizolvat, și anume: sulfuri, bromuri sau substanțe care creează compuși solubili cum ar fi cianuri, tiosulfați sau amoniac și substanțe reducătoare, de dezvoltatori fotografi.

Specificații

Domeniu de măsurare

5·10-5 ÷ 1 mol/l Cl
1.8 ÷ 35500 ppm Cl
Domeniu temperatură pentru muncă periodică

5 ÷ 80 °C

Domeniu temperatură pentru muncă continuă

5 ÷ 40 °C
Domeniu acceptabil pH

2 ÷ 11 pH

Domeniu recomandat pH

3.0 ± 7.0 pH
Caracteristici pantă

56 ±3 mV/pCl

Timp de răspuns

30 to 60 s
Rezistența membranei (la 20°C)

sub 50 kΩ

Coeficient selectivitate

S2-– interferențele cauzate de cantități mici
I = 105
S2O32- = 80
Br = 10
OH = 0.03
Tip de membrană selctivă de ioni

policristalină

Diametru corp

12 mm ±0.5 mm
Lungime corp (fără cap)

120 mm ±5 mm

Nivel minim imersiune

5 mm
Nivel maxim imersiune

115 mm

Material corp

epoxy
Material cap

polipropilenă

Lungime cablu

apoximativ 1 m
Connector

BNC-50

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Electrod de clorură ioni selectivi ecl-01”
cere ofertaCere ofertă!