Ce vrei să cauți astăzi?

Catalog

Electrod de sodiu ena-01

Categorii: , Etichete: ,

Descriere

vezi brosura aici ENa-01

Electrozii selectivi cu ioni (ISE) sunt utilizați pentru măsurarea ionilor cu ajutorul ionilor.

În funcție de concentrația de ioni (activitate) din soluție, electrodul selectiv ionic își schimbă potențialul. Principiul de măsurare se bazează pe dependența liniară a potențialului electrodului de logaritmul activității ionice în soluție determinată de formula corespunzătoare.

Cu ani în urmă, măsurătorile de ioni s-au efectuat cu ajutorul măsurătorii mV și a fost necesară pregătirea unei curbe standard pentru a determina concentrația și calculele matematice necesare pentru obținerea rezultatelor în unitățile necesare. Contoarele de ioni oferite de noi fac automat toate conversiile și calculele necesare. Datorită faptului că de multe ori este necesară și măsurarea pH-ului, pentru a pregăti probele înainte de măsurătorile de ioni, această funcție este disponibilă și în contoarele noastre.

Oferim electrozii selectivi cu ioni sub formă de electrozi combinat sau ca electrozi de măsurare și de referință separați care creează un set. Electrozii de referință separați sunt universali și pot fi utilizați pentru măsurători cu diferite tipuri de electrozi de măsurare. Este posibilă schimbarea electrolitului intern în electrozii de referință pentru a le pregăti pentru cooperare cu tipul ales al electrodului de măsurare.

 

Caracteristici

Electrodul din sticlă de sodiu ENa-01 este o jumătate de celulă de măsurare proiectată pentru măsurarea activității sau concentrației ionilor de sodiu în soluții apoase și în multe amestecuri apă-organice.

Măsurătorile se pot face atât în ​​condiții de laborator, cât și în condiții industriale.

Electrodul ENa-01 nu poate fi utilizat separat – trebuie folosit cu un electrod de referință, potențialul său nedeterminat față de compoziția soluției măsurate. Pentru măsurătorile de laborator se recomandă electrodul de referință RL-100, cu camera interioară umplută cu soluție de nitrat de amoniu de 1,0 M.

Sodul și electrodul de referință, după conectarea cu un ionometru sau cu un metru pH / mV, creează o legătură măsurink care permite măsurarea concentrațiilor de ioni de sodiu. Utilizarea electrozilor separați necesită utilizarea unui contor cu 2 conectori separați – BNC pentru măsurarea electrodului și „bananei” pentru cel de referință sau prin utilizarea unui adaptor special care permite conectarea ambelor electrozi la 1 conector BNC.

Electrodul are un corp de sticlă și o membrană selectivă din ion de sticlă rotundă.

Pentru a elimina interferențele suplimentare, se utilizează un cablu de zgomot redus.

Mărimea electrodului permite instalarea acestuia în capete tipice de curgere sau de imersie.

Măsurătorile în laborator pot fi efectuate prin măsurători directe sau prin utilizarea oricărei tehnici bazate pe creșterea concentrației de ioni de sodiu în probă. Pentru tamponarea soluțiilor măsurate, pentru a elimina influența interferantă a ionilor de hidrogen, trebuie utilizat un amoniac sau amine.

Aplicațiile tipice ale electrodului de sodiu sunt măsurătorile în apa din cazan, apa distilată, canalizarea industrială, toate tipurile de apă în probele biologice (de ex. Sânge), produsele alimentare și probele de sol etc.

 

Specificații

Interval de măsurare pentru măsurători staționare

10-6 ÷ 1 mol/l Na+
0.023 ÷ 23000 ppm Na+

Domeniul de măsurare a măsurătorilor într-un flux

10-7 ÷ 1 mol/l Na+
10-3 ÷ 23000 ppm Na+
Domeniu temperatură

0 ÷ 80 °C

Domeniul acceptabil de pH

8 ÷ 12 pH
Caracteristici pantă

57 ±2 mV/pNa+

Timp de răspuns

30 to 60 s
Rezistență membranei (la 20°C)

100 to 300 MΩ

Coeficient selectivitate

Ag+= 100
H+ = 30
K+ = 1O-2
NH4+ = 10 -4
Formă membrană

rotund

Diametru corp

12 mm ±0.5 mm
Lungime corp (fără cap)

120 mm ±5 mm

Nivel minim de imersiune

15 mm
Nivel maxim de imersiune

115 mm

Materialul corpului

sticlă
Material cap

polipropilenă

Lungime cablu

aproximativ 1 m
Connector

BNC-50

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Electrod de sodiu ena-01”
cere ofertaCere ofertă!