Ce vrei să cauți astăzi?

Catalog

Electrod orp/redox ers-2

Categorii: , Etichete: ,

Descriere

vezi brosura aici ERS-2

Electrozii Redox sunt utilizați pentru măsurarea lichidelor în care au loc procesele de reducere a oxidării. Rezultatul este determinat în mV. În majoritatea cazurilor pentru astfel de măsurători se utilizează un pH metru cu funcție mV.

Există puține tipuri de electrozi redox (ORP), dar într-o practică cele mai frecvente sunt electrozii combinați cu electrodul de referință AgAgCl și electrodul de măsurare a platinei. Partea din platină are o formă de plăcuță mică, tija, inel sau un fir sub formă de spirală montată la capătul electrodului.

Electrozii redox nu sunt calibrați.

Unele dintre normele sau tehnicile de măsurare necesită calcularea rezultatului măsurării redoxului la electrodul standard de hidrogen. Acest tip de electrod este foarte rar în practică. Există câteva aparate în oferta Elmetron, care pot face automat astfel de calcule.

Caracteristici

Electrodul ERS-2 este proiectat pentru măsurarea potențialului de reducere a oxidării (ORP, redox) în soluțiile de apă. Acesta include măsurarea jumătății de celule într-o formă de spirală, sârmă de platină la capătul eletrodei și jumătate de celule de referință de argint / clor cu un potențial constant. Electrodul este echipat cu o joncțiune electrolitică ceramică. Construcția sa permite o curățare ușoară a electrodului de platină.

Electrodul ERS-2 este utilizat în mod obișnuit în: controlul procesului de reacție de reducere a oxidării în piscine, în procesul de purificare chimică și biologică a apelor reziduale industriale și menajere, controlul proceselor de fermentare etc. Exemple: oxidarea cianurii cu clor sau hipoclorit și reducerea homaților la ionii de crom în apele uzate create în procesele de galvanizare sau prelucrarea suprafețelor metalice. Electrodul ERS-2 este, de asemenea, util în laboratoarele analitice ca indicator al unui punct final în titrare în reacțiile de oxidare-reducere (de exemplu, iodometrie, bromatometrie, permanganometrie).

Specificații

Domeniu de măsurare

±2000 mV

Domeniu temperatură

5 ÷ 80 °C
Măsurare half-cell

platinum

Soluția de referință

3.5 M KCl + AgCl
Joncșiune electrolit

ceramică, singur

Diametru corp

12.0 ±0.5 mm
Lungime corp  (fără priză)

140 mm

Nivel minim de imersiune

30 mm
Nivel maxim de imersiune

120 mm

Material corp

sticlă
Material priză

polipropilenă

Lungime cablu

aproximativ 1 m
Connector

BNC-50

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Electrod orp/redox ers-2”
cere ofertaCere ofertă!