Ce vrei să cauți astăzi?

Catalog

Electrod ph combinat eps-2b

Descriere

vezi brosura aici EPS-2B

Electrozii de pH au fost proiectați acum 100 de ani. Primul electrod de sticlă a fost proiectat de fizicianul polonez Zygmunt Klemensiewicz. Timp de mulți ani a fost utilizat un set format din electrozii de măsurare și de referință separați. Acum zile, în majoritatea cazurilor, electrozi pH sunt oferite ca un electrod combinat. Într-un singur corp de electrod au fost plasate atât electrozii de măsurare, cât și cei de referință.

Măsurătorile continue în condiții industriale (online) necesită o alegere foarte precisă a tipului corespunzător de electrod pH.

Factorii care influențează alegerea:

Componența chimică a soluțiilor măsurate (în unele cazuri măsurarea continuă nu este posibilă).

Domeniul real, estimat al valorilor pH-ului.

Intervalul de temperatură al soluțiilor măsurate.

Sedimente și conținut de grăsime / ulei.

Presiune, în cazul măsurătorilor într-o conductă.

Acțiunile utilizatorilor în timpul procesului de exploatare (curățare sistematică, întreținere).

Alegerea greșită a electrodului poate avea ca rezultat rezultate instabile, scurte durata de viață și, uneori, distrugerea ireversibilă a electrodului.

Diferențele dintre construcțiile electrodului sunt legate de diferitele scopuri ale utilizării lor. Există electrozi de pH diferit pentru măsurătorile de apă deionizată, diferite pentru apa curată și diferite pentru apa reziduală sau compuși chimici. Electrodul standard de pH folosit pentru măsurători în apă ultra pură va da rezultate instabile.

Pentru măsurătorile efectuate într-o conductă, lichidele care conțin depozite, se recomandă să alegeți electrodul de pH cu o membrană plană auto-curățată și un filet care permite înșurubarea acestuia.

Electrozii oferiți pentru măsurători la temperaturi de peste 100 ° C au un tip diferit de sticlă decât electrozii standard care de obicei pot funcționa la temperaturi între 50 și 80 ° C. Există diferențe enorme în construcția joncțiunii electrolitice (diafragmă), care asigură contactul dintre soluția măsurată și jumătatea celulei de referință. Combinarea tipică ceramică standard poate, mult mai ușor, să fie înfundată cu unele sedimente decât joncțiunea teflon cu o suprafață mai mare.

Caracteristici

Electrodul din sticlă combinat EPS-2B este proiectat pentru măsurarea pH-ului în lichide cu contaminare mică până la medie în intervalul 0-14 pH.

Temperatură de lucru de până la 120 ° C.

EPS-2 este echipat cu filet special pentru plasarea acestuia în capetele de imersie. Electrodul se distinge prin impedanța scăzută, perioada scurtă de stabilizare și liniaritatea bună la capetele intervalului de măsurare.

Electrolitul gel nu este reîncărcabil, dar suficient pentru toată perioada de exploatare.

Joncțiunea electrolitică ceramică (diafragma) este plasată deasupra membranei electrodului și permite contactul dintre soluția măsurată și electrolit în electrodul de referință.

Electrodul este echipat cu o membrană de sticlă, emisferică.

Celula de referință este separată de o diafragmă electrolitică internă, ceea ce creează bariera ionică. Împiedică ionii de argint să difuzeze la jumătatea celulei de referință, ceea ce la rândul ei limitează șansele de înfundare a diafragmei ceramice și interferențele cauzate de ionii de sulfură și cianură din soluția măsurată. De asemenea, limitează interferența cauzată de agenții reducători, cum ar fi amine, tampoane care conțin TRIS, sulfuri etc.

Specificații

Domeniu

0 ÷ 14 pH

Domeniul temperaturii de măsurare

0 ÷ 120 °C (140 °C în vapori)
Punct zero

7 ±0.4 pH

Tip diafragmă / membrană

ceramică / sticlă
Electrolit

gel, KCl saturat

Impedanță

300 MΩ (25 °C)
Diametru corp

12.0 mm ±0.5 mm

Lungime (fără capac)

140 mm ±5 mm
Presiune

6 bar (25 °C)

Material corp

sticlă
Connector

RCA cu fir M16

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Electrod ph combinat eps-2b”
cere ofertaCere ofertă!