Ce vrei să cauți astăzi?

Catalog

Electrod ph combinat epx-4b / epx-4ub

Descriere

vezi brosura aici EPX-4B_EPX-4UB

Electrozii de pH au fost proiectați acum 100 de ani. Primul electrod de sticlă a fost proiectat de fizicianul polonez Zygmunt Klemensiewicz. Timp de mulți ani a fost utilizat un set format din electrozii de măsurare și de referință separați. Acum zile, în majoritatea cazurilor, electrozi pH sunt oferite ca un electrod combinat. Într-un singur corp de electrod au fost plasate atât electrozii de măsurare, cât și cei de referință.

Măsurătorile continue în condiții industriale (online) necesită o alegere foarte precisă a tipului corespunzător de electrod pH.

Factorii care influențează alegerea:

Componența chimică a soluțiilor măsurate (în unele cazuri măsurarea continuă nu este posibilă).

Domeniul real, estimat al valorilor pH-ului.

Intervalul de temperatură al soluțiilor măsurate.

Sedimente și conținut de grăsime / ulei.

Presiune, în cazul măsurătorilor într-o conductă.

Acțiunile utilizatorilor în timpul procesului de exploatare (curățare sistematică, întreținere).

Alegerea greșită a electrodului poate avea ca rezultat rezultate instabile, scurte durata de viață și, uneori, distrugerea ireversibilă a electrodului.

Diferențele dintre construcțiile electrodului sunt legate de diferitele scopuri ale utilizării lor. Există electrozi de pH diferit pentru măsurătorile de apă deionizată, diferite pentru apa curată și diferite pentru apa reziduală sau compuși chimici. Electrodul standard de pH folosit pentru măsurători în apă ultra pură va da rezultate instabile.

Pentru măsurătorile efectuate într-o conductă, lichidele care conțin depozite, se recomandă să alegeți electrodul de pH cu o membrană plană auto-curățată și un filet care permite înșurubarea acestuia.

Electrozii oferiți pentru măsurători la temperaturi de peste 100 ° C au un tip diferit de sticlă decât electrozii standard care de obicei pot funcționa la temperaturi între 50 și 80 ° C. Există diferențe enorme în construcția joncțiunii electrolitice (diafragmă), care asigură contactul dintre soluția măsurată și jumătatea celulei de referință. Combinarea tipică ceramică standard poate, mult mai ușor, să fie înfundată cu unele sedimente decât joncțiunea teflon cu o suprafață mai mare.

Caracteristici

Electrozi de sticlă combinat EPX-4B și EPX-4UB sunt utilizați pentru măsurători continue ale pH-ului în recipiente sau rezervoare cu lichide după plasarea lor în capete de imersie: GXZ-1t, GXZ-2t și GXZ-3t care colaborează cu controlori pentru măsurători continue. Ele pot fi de asemenea utilizate cu capul GXZ-3tk care cooperează cu contoare multifuncționale portabile. Conectorul special și firul M16 plasat în partea superioară a electrodului îl permit să-l înșurubeze în capul de măsurare.

Modelul EPX-4B este proiectat pentru măsurători în lichide care conțin acizi sau alcalii puternice (cu excepția acidului fluorhidric sau a NaOH puternic). Electrozii pot funcționa în lichide de temperatură de până la 90 ° C.

Modelul EPX-4UB poate fi utilizat pentru măsurători în apă deionizată, pură și ultra pură. Combinarea teflonului limitează penetrarea soluției măsurate în electrod și permite un bun contact cu proba măsurată ceea ce duce la măsurători precise și stabile chiar și în apă ultra pură. Nu este nevoie să adăugați sare în lichid înainte de măsurare.

Membrana de măsurare este în formă de bulb de sticlă rotundă.

Electrolitul este în formă de gel și nu poate fi reîncărcabil.

Celula de referință este separată de o diafragmă electrolitică internă, ceea ce creează bariera ionică. Împiedică ionii de argint să difuzeze la jumătatea celulei de referință, ceea ce la rândul ei limitează șansele de înfundare a diafragmei ceramice și interferența ionilor de sulfură și cianură din soluția măsurată. De asemenea, limitează interferența agenților reducători, cum ar fi aminele, tampoanele care conțin TRIS, sulfurile etc. Pentru a menține electrodul permanent activat, acesta este echipat cu o sticlă umplute cu KCI saturată pusă la capăt, ar trebui eliminată înainte de măsurare. O astfel de soluție prelungește durata de viață a electrodului. Un inel special de etanșare protejează din nou scurgerile de electrolit din sticlă. Inelul este strâns prin înșurubarea capacului sticlei.

În cazul utilizării electrodului cu contoare industriale din seria 801 sau 804 este necesar să folosiți un pre-amplificator. În cazul măsurătorilor cu pH-metru CP-421, pre-amplificatorul trebuie aplicat în cazul distanței de 10 m sau mai mare între electrod și contor.

Specificații

Domeniu de măsurare

0 ÷ 14 pH
Domeniul temperaturii de funcționare

0 ÷ 90 °C

Punct zero

7 ±0.3 pH
Membrană

sticlă, bulb rotund

Tip joncțiune

Teflon
Electrolit

gel, 3.3 M KCl, Ag / AgCl

Impedanță

< 120 MΩ ( in 25 °C )
Diametru corp

12.0 mm ±0.5 mm

Lungime

155 mm ±5 mm
Material corp

sticlă

Connector

Chinch cu fir M16
Presiunea maximă a lichidului

3 bar

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Electrod ph combinat epx-4b / epx-4ub”
cere ofertaCere ofertă!