Ce vrei să cauți astăzi?

Catalog

Electrod redox combinat ij64d

Descriere

vezi brosura aici IJ64D

Electrozii Redox sunt utilizați pentru măsurarea lichidelor în care au loc procesele de reducere a oxidării. Rezultatul este determinat în mV. În majoritatea cazurilor pentru astfel de măsurători se utilizează un pH metru cu funcție mV.

Există puține tipuri de electrozi redox (ORP), dar într-o practică cele mai frecvente sunt electrozii combinați cu electrodul de referință AgAgCl și electrodul de măsurare a platinei. Partea din platină are o formă de plăcuță mică, tija, inel sau un fir sub formă de spirală montată la capătul electrodului.

Electrozii redox nu sunt calibrați.

Unele dintre normele sau tehnicile de măsurare necesită calcularea rezultatului măsurării redoxului la electrodul standard de hidrogen. Acest tip de electrod este foarte rar în practică. Există câteva aparate în oferta Elmetron, care pot face automat astfel de calcule.

Caracteristici

Electrodul IJ64D are o construcție unică, specifică, care permite măsurarea potențialului redox (ORP) în soluții puternic poluate sau substanțe semi-solide, fără pericolul de înfundare a joncțiunii.

Electrodul asigură o măsurare stabilă în lichide, unde alți electrozi își pierd eficiența. Starea de bază a muncii de lungă durată și fără probleme este menținerea sistematică a electrodului.

Elementul de măsurare al acestui electrod este realizat din placă de platină plasată pe capătul său.

Construcția acestui electrod este destul de unică, manșonul de plastic montat cu precizie pus pe tija de sticlă creează o joncțiune intermediară și asigură un bun contact între soluția măsurată și electrolit. Manșonul protejează joncțiunea internă împotriva colmatării, ceea ce reprezintă o problemă standard cu majoritatea electrozilor standard.

Periodic, în medie, o dată pe lună, manșonul trebuie să fie scos din tulpina de sticlă, tot electrolitul vechi trebuie să fie spălat din tulpină, manșon și spațiul inelar, iar cel nou trebuie turnat.

Corpul din plastic limitează riscul de rupere a electrodului.

Manșonul din plastic care protejează joncțiunea este o parte integrantă a electrodului. Este imposibil să folosiți electrodul fără manșon. Manșonul poate fi schimbat și tipul său depinde de tipul probei măsurate.

Când este manipulat corect, durata de viață a electrodului este mai mare decât electrozii standard.

Durata medie de viață între 2 și 4 ani.

Specificații

Domeniu mV

± 2000 mV

Electrod de măsurare

Placă de platină
Electrolit

3 M KCl gel

Domeniu temperatură

0 ÷ 60 °C
Diametru corp

12 mm

Lungimea electrod fără capacul cablului

120 mm
Nivel imersiune minimă

20 mm

Nivel imersiune maximă

100 mm
Materialul corpului și al mânecii

polipropilenă

Lungime cablu

aproximativ 1 m
Connector

BNC-50

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Electrod redox combinat ij64d”
cere ofertaCere ofertă!