Ce vrei să cauți astăzi?

Catalog

ph electrozi combinați epx-4 / epx-4u

Descriere

vezi broșura aici EPX-4_EPX-4U

Electrozii de pH au fost proiectați acum 100 de ani. Primul electrod de sticlă a fost proiectat de fizicianul polonez Zygmunt Klemensiewicz. Timp de mulți ani a fost utilizat un set format din electrozii de măsurare și de referință separați. Acum zile, în majoritatea cazurilor, electrozi pH sunt oferite ca un electrod combinat. Într-un singur corp de electrod au fost plasate atât electrozii de măsurare, cât și cei de referință.

Elektroda pH IJ44A Electrozii oferiți diferă în funcție de scopul și detaliile construcției. Este foarte important să alegeți tipul corect al electrodului pentru tipul de eșantion măsurat. Alegerea greșită poate duce la rezultate instabile, la scurtarea duratei de viață și, uneori, la distrugerea totală ireversibilă a electrodului.

Diferențele dintre construcțiile electrodului sunt legate de diferitele scopuri ale utilizării lor. Există electrozi de pH diferit pentru măsurătorile de apă deionizată, diferite pentru apa curată și diferite pentru apele reziduale, substanțele semisolide, solul, produsele alimentare sau compușii chimici.

Electrozii oferiți pentru măsurători la temperaturi de peste 100 ° C au un tip diferit de sticlă decât electrozii standard care de obicei pot funcționa la temperaturi între 50 și 80 ° C. Există diferențe enorme în construcția joncțiunii electrolitice (diafragmă), care asigură contactul dintre soluția măsurată și jumătatea celulei de referință. De cele mai multe ori se utilizează o joncțiune ceramică, acum zilele de electrozi cu joncțiune de teflon devin populare, deoarece au multe avantaje față de tipurile standard de joncțiuni.

Electrozii concepuți pentru măsurători continue în aplicațiile industriale sunt caracterizați printr-o rezistență mai bună la presiune mai mare și o autocurățare mai bună a membranei.

Elmetron oferă o gamă largă de electrozi pH selectați corespunzător scopului.

Caracteristici

Electrozii de sticlă combinat EPX-4 și EPX-4U sunt utilizați pentru măsurarea pH-ului în colaborare cu contoarele pH echipate cu conector BNC-50, ele pot fi de asemenea utilizate pentru măsurători continue în flux în conducte, cu ajutorul capetelor de curgere disponibile în oferi.

Modelul EPX-4 este proiectat pentru măsurători în lichide care conțin acizi sau alcalii puternice (cu excepția acidului fluorhidric sau a NaOH foarte concentrat). Electrozii pot funcționa în lichide de temperatură de până la 90 ° C.

Membrana de măsurare este în formă de bulb de sticlă rotundă. Electrolitul este în formă de gel și nu poate fi reîncărcabil.

Lungimea standard a cablului este de 1 m.

Modelul EPX-4U poate fi utilizat pentru măsurători în apă deionizată, pură și ultra pură. Combinarea teflonului limitează penetrarea soluției măsurate în electrod și permite un bun contact cu proba măsurată ceea ce duce la măsurători precise și stabile chiar și în apă ultra pură. Nu este nevoie să adăugați sare în lichid înainte de măsurare.

Celula de referință este separată de o diafragmă electrolitică internă, ceea ce creează bariera ionică. Împiedică ionii de argint să difuzeze la jumătatea celulei de referință, ceea ce la rândul ei limitează șansele de înfundare a diafragmei ceramice și interferența ionilor de sulfură și cianură din soluția măsurată. De asemenea, limitează interferența agenților reducători, cum ar fi aminele, tampoanele care conțin TRIS, sulfurile etc. Pentru a menține electrodul permanent activat, acesta este echipat cu o sticlă umplute cu KCI saturată pusă la capăt, ar trebui eliminată înainte de măsurare. O astfel de soluție prelungește durata de viață a electrodului. Un inel special de etanșare protejează împotriva scurgerilor de electroliți din sticlă. Inelul este strâns prin înșurubarea capacului sticlei.

În cazul utilizării electrodului cu contoare industriale din seria 801 sau 804 este necesar să folosiți un pre-amplificator. În cazul măsurătorilor cu pH-metru CP-421, pre-amplificatorul trebuie aplicat în cazul distanței de 10 m sau mai mare între electrod și contor.

Specificații

Domeniu pH

0 ÷ 14 pH
Domeniul temperaturii de lucru

0 ÷ 90 °C

Punct zero

7 ±0.25 pH
Membrană

sticlă, bulb rotund

Tip joncțiune

teflon
Electrolit

gel, 3.3 M KCl Ag / AgCl

Impedanță

< 120 MΩ ( in 25 °C )
Diametru corp

12.0 mm ±0.5 mm

Lungime

155 mm ±5 mm
Material corp

sticlă

Connector

BNC-50
Presiunea maximă a lichidului

3 bar

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „ph electrozi combinați epx-4 / epx-4u”
cere ofertaCere ofertă!