Ce vrei să cauți astăzi?

Catalog

Senzor oxigen dizolvat cog-1, cog-1t

Descriere

vezi brosura aici COG-1_COG-1t

Pentru oxigenul dizolvat în apă și oxigenul din aer, noi oferim senzori de oxigen galvanic COG-1 și COG-2. Senzorii pot funcționa de mai mulți ani, în condițiile unei manipulări adecvate și al unei întrețineri simple. Acestea se caracterizează printr-o precizie bună și un preț competitiv. Senzorii noștri de oxigen constau dintr-un catod de argint și un anod de zinc plasat în soluția electrolitică KCI, separată de soluția măsurată de membrană, care este permeabilă pentru oxigen. După scufundarea oxigenului dizolvat se difuzează prin membrană și se reduce la catod, ceea ce generează tensiune proporțională cu presiunea parțială a oxigenului la temperatura reală. Difuzia de oxigen se schimbă odată cu schimbările de temperatură. Senzorii au un sistem special de corecție a temperaturii / permeabilității.

Caracteristici

Senzorii de oxigen COG-1 și COG-1t sunt proiectați pentru măsurarea concentrației de oxigen în apă naturală, canalizare sau apă salină în timpul măsurătorilor de laborator și de câmp. Ele pot fi, de asemenea, utilizate pentru măsurători ale oxigenului în aer.

COG-1t este echipat cu un senzor de temperatură încorporat.

 

Trăsături caracteristice:

Domeniu larg de măsurare care permite utilizarea în apă foarte oxigenată (suprasaturată).

Precizie ridicată a măsurătorilor la un preț accesibil în comparație cu ofertele altor producători.

Întreținerea ușoară și durata scurtă de calibrare ușurează funcționarea.

Acest senzor poate funcționa de mai mulți ani, doar utilizatorul trebuie să-și amintească despre operațiunile simple de întreținere periodică.

În cazul măsurării oxigenului în mg / l, trebuie luată în considerare temperatura, salinitatea și presiunea atmosferică. Contoarele Elmetron permit ajustări și corecții manuale sau automate.

Membrana din folie de teflon asigură o rezistivitate chimică mare, o selectivitate ridicată și o bună permeabilitate la oxigen. Membrana este montată într-un capac, ușor de înlocuit.

Senzorul este echipat cu un sistem de compensare a temperaturii interne, care face corecții dependente de temperatura și de permeabilitatea membranei.

Catoda de argint încărcată negativ are o rezistență mai mare la contaminarea cu sulfuri, ceea ce face ca acest senzor să fie foarte util în măsurarea lichidelor puternic contaminate, cum ar fi apele reziduale industriale și municipale.

O precizie ridicată și repetabilitatea citirilor pot fi obținute în condițiile unui debit al probei, în imediata apropiere a membranei (câteva cm / s). Lipsa debitului va duce la scăderea valorii de citire datorită consumului treptat de oxigen, de către senzor, în apropierea membranei. În vase fără flux, o mișcare lentă, circulară îl imită și asigură stabilitatea citirii, folosind un agitator poate rezolva, de asemenea, această problemă.

Senzorii sunt caracterizați printr-un semnal stabil pe termen lung, ceea ce face mult mai ușor utilizarea acestuia și reduce costurile de întreținere și utilizare.

Pentru măsurarea oxigenului în aer, trebuie efectuată calibrarea la un punct de 20,9%, pentru măsurarea oxigenului în apă, este posibilă calibrarea cu două și două puncte la 0%, iar în aer – la 100%.

Gaze precum clorul, dioxidul de sulf, hidrogenul sulfurat, aminele, amoniacul sau dioxidul de carbon pot cauza interferențe în măsurători.

Senzorul COG-1 funcționează pe principiul celulei galvanice. Se compune dintr-un catod de argint și un anod de zinc plasat în soluția de electrolit, separat de soluția măsurată de membrană, care este permeabil pentru oxigen. Oxigenul difuzează prin membrană și este redus pe catod, ceea ce generează o tensiune proporțională cu presiunea parțială a oxigenului la temperatura curentă.

Specificații

Domeniu de măsurare

0 ÷ 100 % în aer
0 ÷ 600 % în apă
0 ÷ 60 mg/l apă

Precizie

La temperatura de calibrare: ±1 % *
Precizia măsurării temperaturii

În domeniul 0 ÷ 40 °C ±0.5 °C

Temperatura acceptabilă a soluției măsurate

0 ÷ 40 °C
Interval de compensare a temperaturii

0 ÷ 40 °C

Semnalul sondei în soluții (la 20 °C )

în 100 % O2 saturație: 20 ÷ 25 mV,
în 0 % O2 saturație: max 0.3 mV
Derapaj (drift) semnal

0.7 % / 24 h

Timp de răspuns T99

sub 1 minut
Compensare internă

da (thermistor)

Sonda de temperatură încorporată

da, Pt-1000B (COG-1t)
Material catod

argint

Material anod

zinc
Material membrană

Folie teflon

Corpul și materialul capacului membranei

PVC
Electrolit

KCl 0.5 mol/l

Diametru corp

12.0 ±0.5 mm
Lungime corp (până la mâner)

120.0mm ±5 mm

Lungime cablu

peste 1 m
Connector

BNC-50 / RCA (chinch COG-1t pt. temp.)

 

Cu diferența ± 5 ° C  precizie: ± 3%, prin diferența de ± 10 ° C precizie : ± 5%.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Senzor oxigen dizolvat cog-1, cog-1t”
cere ofertaCere ofertă!