Ce vrei să cauți astăzi?

Catalog

Senzor oxigen dizolvat cog-2

Categorii: , Etichete: ,

Descriere

vezi brosura aici COG-2

Pentru oxigenul dizolvat în apă și oxigenul din aer, noi oferim senzori de oxigen galvanic COG-1 și COG-2. Senzorii pot funcționa de mai mulți ani, în condițiile unei manipulări adecvate și al unei întrețineri simple. Acestea se caracterizează printr-o precizie bună și un preț competitiv. Senzorii noștri de oxigen constau dintr-un catod de argint și un anod de zinc plasat în soluția electrolitică KCI, separată de soluția măsurată de membrană, care este permeabilă pentru oxigen. După scufundarea oxigenului dizolvat se difuzează prin membrană și se reduce la catod, ceea ce generează tensiune proporțională cu presiunea parțială a oxigenului la temperatura reală. Difuzia de oxigen se schimbă odată cu schimbările de temperatură. Senzorii au un sistem special de corecție a temperaturii / permeabilității.

Caracteristici

COG-2 este un senzor galvanic destinat măsurării saturației oxigenului în aer și a concentrației de oxigen dizolvat în apă naturală, în canalizare sau în apă salină. Se recomandă utilizarea în scufundări mai profunde. Lungimea cablului standard este de 5 m. Greutatea metalului ține senzorul la nivelul corespunzător. Cablul poate fi mai lung după aranjamentele individuale cu clientul.

 

Trăsături caracteristice:

Precizie ridicată a măsurătorilor la un preț accesibil în comparație cu ofertele altor producători.

Domeniu larg de măsurare care permite utilizarea în apă foarte oxigenată (suprasaturată).

Stabilitatea pe termen lung facilitează munca și reduce costurile de întreținere și utilizare.

Suprafața mare a membranei prelungește timpul de lucru cu o membrană înainte de înlocuire.

Întreținerea ușoară și durata scurtă de calibrare ușurează funcționarea.

Senzorul poate funcționa de mai mulți ani, cu condiția ca operațiunile de întreținere periodică să fie efectuate.

Pentru măsurarea oxigenului în aer, este posibilă calibrarea unui punct la 20,9%, pentru măsurarea oxigenului în apă calibrarea la una și la două puncte – la 0%, iar apoi la aer – la 100%.

În cazul măsurării oxigenului dizolvat în unități de mg / l, trebuie luată în considerare temperatura, salinitatea și influența presiunii atmosferice. Contoarele Elmetron permit ajustări și corecții manuale sau automate.

O precizie ridicată și repetabilitatea citirilor pot fi obținute cu condiția unui debit al probei în imediata apropiere a membranei (câteva cm / s). Lipsa debitului va duce la scăderea valorii de citire datorită consumului treptat de oxigen, de către senzor, în apropierea membranei. În vase fără flux, o mișcare lentă, circulară îl imită și asigură stabilitatea citirii, folosind un agitator poate rezolva, de asemenea, această problemă.

Utilizarea zincului ca material anod este mai puțin dăunătoare pentru mediu decât utilizarea unui plumb și permite îndeplinirea cerințelor Directivei RoHS. Cartusul de argint încărcat negativ are o rezistență mai mare la contaminarea cu sulfuri, ceea ce face ca senzorul să fie foarte util în măsurarea lichidelor puternic contaminate, cum ar fi apele reziduale industriale și municipale.

Gaze precum clorul, dioxidul de sulf, hidrogenul sulfurat, aminele, amoniacul sau dioxidul de carbon pot cauza interferențe în măsurători.

Membrana din folie de teflon oferă o rezistivitate chimică mare, o selectivitate ridicată și o bună permeabilitate la oxigen. Membrana este montată într-un capac, ușor de înlocuit.

Senzorul este echipat cu un sistem intern de compensare a temperaturii, care face corecții dependente de temperatura și permeabilitatea membranei.

COG-2 este echipat cu un senzor de temperatură încorporat (Pt-1000), nu este nevoie să utilizați senzor de temperatură suplimentar.

Senzorul este pregătit să funcționeze cu contoarele Elmetron.

Principiul de funcționare:

Senzorul COG-2 funcționează pe principiul celulei galvanice. Se compune dintr-un catod de argint și un anod de zinc plasat în soluția de electrolit, separat de soluția măsurată de membrană, care este permeabil pentru oxigen. Oxigenul dizolvat difuzează prin membrană și este redus la catod, ceea ce generează o tensiune proporțională cu presiunea parțială a oxigenului la temperatura curentă.

Specificații

Domeniu de măsurare

0 ÷ 100% în aer
0 ÷ 600% în apă
0 ÷ 60 mg/l apă

Precizie

La temperatura de calibrare: ±1 % *
Precizia măsurării temperaturii

În domeniul 0 ÷ 40 °C ±0.5 °C

Temperatura acceptabilă a soluției măsurate

0 ÷ 40 °C
Interval de compensare a temperaturii

0 ÷ 40 °C

Semnalul sondei în soluții (la 20 °C )

în 100 % O2 saturație 20 ÷ 25 mV,
in 0 % O2 saturație: max 0.3 mV
Derapaj (drift) semnal

0.2 % / 24 h

Timp de răspuns T99

sub 1 minut
Compensare internă

da (thermistor)

Sonda de temperatură încorporată

da, Pt-1000B
Material catod

argint

Material anod

zinc
Material membrană

Folie teflon

Corpul și materialul capacului membranei

PVC
Electrolit

KCl 0.5 mol/l

Diametru corp

18.0 ±0.5 mm
Lungime corp (până la mâner)

119.0mm ±5 mm

Lungime cablu

5 m
Connector

BNC-50 / RCA – chinch (temp.)

Cu diferența ± 5 ° C  precizie: ± 3%, prin diferența de ± 10 ° C precizie : ± 5%.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Senzor oxigen dizolvat cog-2”
cere ofertaCere ofertă!