Diagnostic Clinic

diagnostic clinic

Mullis a inventat tehnologia de reacție în lanț a polimerazei (PCR) în 1985. Odată cu dezvoltarea continuă a tehnologiei PCR, aceasta a devenit treptat „standardul de aur” pentru diagnosticarea diferiților agenți patogeni cu caracteristicile sale de specificitate puternică, sensibilitate ridicată, repetabilitate bună și operare ușoară comparativ cu tehnicile de cultură celulară sau imunologie. Are valoare mare de aplicare practică în boli infecțioase comune, boli cu transmitere sexuală (BTS), tumori, boli genetice, boli parazitare, eugenie, medicină legală și alte domenii.

Cele mai reprezentative boli infecțioase ale sistemului digestiv sunt hepatita și bolile infecțioase intestinale. Agentul patogen care provoacă hepatita include în principal virusul hepatitei B (hepatita B), virusul hepatitei C (hepatita C). Avantajele PCR pentru detectarea hepatitei B sunt următoarele:

  1. Diagnosticul precoce: amplificarea PCR este extrem de sensibilă și poate fi detectată în perioada de incubație a infecției.
  2. Sensibilitate ridicată: Pentru unii pacienți cu hepatită B, concentrația virusului seric este foarte scăzută, ceea ce nu poate fi detectat de reactivul general ENZYme-conjugate, dar poate fi detectat prin PCR.
  3. Urmărirea și judecata bolii. Tehnologia PCR poate detecta cantitativ genele virusului hepatitei B, oferind dovezi pentru ghidarea medicației clinice.

În prezent, bolile cu transmitere sexuală (BTS) au devenit una dintre problemele majore de sănătate. Pe lângă SIDA, papilomavirusul uman (HPV), virusul herpes simplex (HSV) și chlamydia trachomatis (CT) sunt, de asemenea, agenți patogeni comuni care cauzează BTS. Deși există multe metode de detectare, cele mai multe dintre ele necesită timp și nu sunt suficient de sensibile. De exemplu, examinarea microscopică a agenților patogeni, cum ar fi bacteriile și paraziții, este ușor de ratat. Detectarea micoplasmei și a chlamidiei prin metoda de cultură nu este doar consumatoare de timp și costisitoare, ci și afectată de mulți factori, cum ar fi prelevarea de probe și tratamentul medicamentos, astfel încât sensibilitatea nu este mare. PCR oferă un test de încredere pentru detectarea BTS.

cere ofertaCere ofertă!