Siguranța alimentelor este legată de sănătatea și siguranța vieții tuturor. Odată cu dezvoltarea economiei și a societății, conștientizarea oamenilor cu privire la siguranța alimentară este întărită treptat. Din ce în ce mai multe țări au început să acorde atenție problemei siguranței alimentelor în situația severă a creșterii continue a bolilor transmise prin alimente la nivel mondial și apariția frecventă a produselor necalificate de către producătorii de alimente.
Datorită caracteristicilor de înaltă sensibilitate și specificitate, tehnologia de detectare moleculară este utilizată pe scară largă în detectarea microorganismelor patogene transmise prin alimente, a ingredientelor modificate genetic, a ingredientelor derivate din alimente și a germoplasmei culturilor, implicând aproape toate categoriile de alimente, cum ar fi cereale și ulei, fructe și legume, carne, produse lactate și produse acvatice.
Elementele generale de detectare a bacteriilor patogene din alimente includ: Salmonella, Escherichia coli O157, Staphylococcusaureus, Vibrio parahaemolyticus, Listeria monocytogenes, Cronobacter SPP., Yersinia enterocolitica, Bacillus cereus, etc. lus ochraceus, Aspergillus carboniferus, Aspergillus nesterus, Penicillium orange, Fusarium globularis, etc. Articolele generale de testare a virusurilor patogeni transmise prin alimente includ: Norovirus, virus Coxsackie, rotavirus, virus hepatitic, coronavirus, virus Zika etc.
Detectarea ingredientelor transgenice: Detectarea calitativă a ingredientelor transgenice se realizează prin detectarea genelor sursă și a elementelor adoptate de specia OMG. Metoda de detectare PCR în timp real este o metodă generală de detectare identificată de standardele naționale pentru produsele transgenice (GB/T 38505-2020). Ingredientele transgenice comune pentru detectarea alimentelor includ orezul, porumbul, soia, rapita, cartofii, sfecla de zahar, lucerna si produsele lor procesate.
Identificarea ingredientelor de origine animală este utilizată în principal pentru detectarea falsificării alimentelor. Identificarea comună a ingredientelor derivate din alimente este detectarea cărnii adevărate și false, inclusiv: pui, rață, gâscă, vacă, porc, oaie, cal, măgar, șoarece, vulpe și detectarea altor ingrediente de origine animală.
Furnizăm instrumente vitale, reactivi și consumabile pentru soluții de testare moleculară a siguranței alimentelor, inclusiv soluții de purificare a acidului nucleic pentru probe de alimente complexe, kituri de detectare a acidului nucleic pentru identificarea ingredientelor de origine animală.