Cultura celulară este procesul prin care celulele sunt crescute în condiții controlate, cel mai frecvent în afara mediului natural. Condițiile de cultivare diferă în funcție de tipul celular, dar, în general, acestea sunt un substrat-placă cu mediu care furnizează nutrienții necesari creșterii și un incubator care reglează caracteristicile fizico-chimice (pH, presiune, concentrație de CO2, presiune osmotică și temperatură). Deși cele mai multe tipuri celulare necesită un substrat de care să adere, denumite culturi monostrat sau culturi aderente, alte tipuri cresc flotând liber în mediu (culturi în suspensie).
Celulele pot fi îndepărtate din țesutul inițial direct sau prin metode enzimatice sau mecanice înainte de cultivare sau pot fi derivate din linii celulare deja stabilite.
Pentru aceste operațiuni și nu numai vă punem la dispoziție o gamă complexă de baloane, cutii (vase) Petri, încărcătoare de celule, lamele, pipete, pipete serologice, micropipete, plăci de cultură, anse inoculare, răzuitoare de celule, site etc.
Afișez toate cele 9 rezultate